Wordpress

Privacy Insights: een handige methode om de verplichte persoonsgegevens registratie bij te houden

Deze maand is Privacy Insights gelanceerd. Hiermee kan je eenvoudig persoonsgegevens bij houden. Vanaf mei 2018 zal iedere organisatie verplicht zijn om een register bij te houden van de persoonsgegevens die gebruikt worden. Privacy Insights helpt je om op eenvoudige wijze aan alle aan het register gestelde eisen te voldoen.

Een paar voordelen op een rij:

  • Compliant
    Ingebouwde controle op compleetheid documentatie en afspraken
  • Eenvoudig
    Door middel een wizard met heldere vragen wordt u begeleid bij het invullen
  • Standaard inhoud
    Per bedrijfstak is standaard inhoud met vooringevulde categorieen beschikbaar
  • Uitgebreide mogelijkheden
    Bijhouden verwerkersovereenkomsten & uitgebreide rapportage en selectie mogelijkheden
  • Stuurinformatie / Dashboard
    Totaaloverzicht en meldingen bij incomplete registraties en verlopen overeenkomsten
  • Bijhouden datalekken
    Registreer datalekken en stuur deze indien gewenst door naar de Autoriteit Persoonsgegevens

Waarom heb ik deze Privacy Insights nodig?

Art. 4 lid 2 AVG geeft de definitie van het verwerken van persoonsgegevens: ‘elke bewerking of elk geheel van bewerkingen met betrekking tot persoonsgegevens of een geheel van persoonsgegevens, al dan niet uitgevoerd via geautomatiseerde procedures, zoals het verzamelen, vastleggen, ordenen, ….’. Het begrip ‘verwerken’ omvat dus bijna alles wat er met persoonsgegevens gedaan kan worden. Het omvat dus onder andere het verzamelen, bezitten, gebruiken, verplaatsen, inzien en vernietigen van gegevens.

Wat is een verwerking?

Art. 4 lid 2 AVG geeft de definitie van het verwerken van persoonsgegevens: ‘elke bewerking of elk geheel van bewerkingen met betrekking tot persoonsgegevens of een geheel van persoonsgegevens, al dan niet uitgevoerd via geautomatiseerde procedures, zoals het verzamelen, vastleggen, ordenen, ….’. Het begrip ‘verwerken’ omvat dus bijna alles wat er met persoonsgegevens gedaan kan worden. Het omvat dus onder andere het verzamelen, bezitten, gebruiken, verplaatsen, inzien en vernietigen van gegevens.

Wat als ik geen register bijhoud?

Als een bedrijf geen register bijhoudt, is niet inzichtelijk welke gegevens in het bedrijf aanwezig zijn en wat daar mee gedaan wordt. En zonder dat inzicht kan een bedrijf niet in controle zijn. De kans dat er dus boetes uitgedeeld worden, wordt enorm vergroot zonder register.

Meer weten? Kijk dan op privacyinsights.nl

Related Articles

Laat een reactie achter