Installatie

WordPress installeren op je eigen hosting omgeving

WordPress kent natuurlijk de bekende gehoste versie, maar op vrijwel elk hosting platform kan je ook je eigen wordpress website opzetten met nog veel meer mogelijkheden.

Het installeren daarvan is heel simpel. Bij veel aanbieders kan dit met een druk op een knop, via bijvooorbeeld Installatron, of een andere tool. Maar je kan het ook heel eenvoudig handmatig doen, net zoals wanneer je het op je eigen systeem doet.

Download eerst WordPress. Pak het zipbestand uit, open je FTP client (bijvoorbeeld Filezilla), ga naar de webroot van je website (vaak public_html, of www). Zet hier de wordpress bestanden neer.

In de beheer omgeving van je hosting aanbieder kan je als het goed is een database aanmaken. Kies hiervoor een naam, gebruikersnaam en wachtwoord. Onthoud deze goed, deze heb je zometeen weer nodig.

Ga nu naar het domein, of het tijdelijke domein van je website. WordPress zal nu vragen om de database gegevens die je net hebt aangemaakt. Vul dit in, en binnen enkele secondes heb je een basis WordPress website klaar.

Kom je er niet uit? Aarzel niet je vragen te stellen!