Code snippets Plugins ultimate member

Via PHP code private messages sturen in Ultimate Member

Ultimate Member is mijn favoriete plugin om een sociaal netwerk, of een platform met veel sociale interactie op te zetten op WordPress. Het is goed uit te breiden voor een ontwikkelaar, maar het werkt ook goed zonder enige aanpassingen. Er zijn veel add-ons beschikbaar.

Voor een project waarin een aantal automatische berichten verstuurd moeten worden naar de gebruikers heb ik ervoor gekozen de messaging add-on hiervoor te gebruiken. Met deze functie kan je met PHP automatisch private messages aan gebruikers laten sturen. In het geval van dit project ging het er bijvoorbeeld om dat een gebruiker bestand upload. De begeleider krijgt hiervan dan een bericht in zijn messaging box. Het voordeel hiervan is dat het niet gauw irritant wordt: de gebruiker krijgt hoogstens 1 x per dag een bericht, ook als er meerdere messages worden gestuurd.

Om in te haken op de messaging plugin was de volgende eenvoudige functie afdoende:

function dtc_send_private_message($from, $to, $message){
  global $ultimatemember, $um_messaging;
  // Create conversation and add message
  $_POST['content']  = "Automatisch bericht: ".$message;
  $conversation_id = $um_messaging->api->create_conversation( $to, $from );
  //$output['messages'] = $um_messaging->api->get_conversation( $from, $to, $conversation_id );
  $_POST['content'] = "";
  do_action('um_after_new_message', $to, $from, $conversation_id );//swapped to and from as suggested in the comments