Code snippets Plugins

Mailchimp opt-in checkbox toevoegen aan een eigen formulier

Als je mailchimp gebruikt kan je met de WordPress plugin Mailchimp for wp eenvoudig een formulier op je site zetten om bezoekers zich te laten aanmelden voor je email nieuwsbrief. Maar wat als je een eigen formulier, of wizard hebt, die niet onder een van de ondersteunde geintegreerde plugins valt (zoals contact form 7 bijvoorbeeld)?

Ook dan kan je makkelijk een checkbox toevoegen die mensen aan kunnen vinken om zich aan te melden. Mailchimp haalt zelf het email adres uit de geposte data, je hoeft alleen maar het volgende checkbox element toe te voegen:

<input type=”checkbox” name=”mc4wp-subscribe” value=”1″ checked/>

Toch is dit nog niet helemaal genoeg. Je moet ook nog aan mailchimp doorgeven aan welke lijst de gebruiker moet worden toegevoegd. Dit kan je doen door een filter van Mailchimp te gebruiken:

/*
Add the mailchimp list so mailchimp will know to what list to add the new user.
*/

add_filter( ‘mc4wp_lists’, “dtc_add_mailchimp_list”);
function dtc_add_mailchimp_list(){
return array(“abc1234567”);
}

In de functie dtc_add_mailchimp_list moet je de list id teruggeven van je lijst. Deze ID kan je als volgt vinden:

• Ga naar mailchimp.com¬† en log in
  • Selecteer de gewenste emaillijst
  • Klik op “settings”
  • Klik op “List name and campaign defaults”

Hier vind je de list id.