Plugins

Emails versturen vanaf je localhost lokale WordPress installatie

Het versturen van emails vanuit een online WordPress applicatie is niet zo moeilijk. Veel plugins regelen dit al voor je, en in WordPress is een mooie mailfunctie die je in php kan gebruiken. Maar als je op je testinstallatie op je eigen systeem wilt mailen is het lastiger. En soms moet je wel testen voordat je life gaat.

Een oplossing die ik heel handig vind hierbij is deze plugin:WP-Mail-SMTP

Hierin kan je eenvoudig de gegevens van een gewoon email adres instellen die je gebruikt (ik zou geen gmail doen, maar een self hosted email adres).

Met de test functie is het snel gecontroleerd. Nu kan je mailen vanaf je localhost website!

N.B: Werk je met een grote klantendatabase, dan is het fijn om dit nu te blokkeren. Je weet nu dat het kan, maar je wilt voorkomen dat er emails verstuurd worden naar al deze klanten. Je zult zeggen: installeer de email plugin niet. Maar dan weet je niet of het fout gaat! Dus wel de plugin installeren, daarna installeer je de stop emails plugin.

Je kan hierin ook instellen dat je in de logs een melding krijgt als er een email verstuurd wordt, in plaats van dat er een email verstuurd wordt. Dit geeft de perfecte controle voor testen.