Dynamisch de alt en title van een afbeelding aanpassen

Alt en title vaak niet ingevuld

Als je automatisch afbeeldingen importeert, je hebt website redacteuren die de alt tags niet invullen, of je neemt een site in beheer waar dat nog nooit is gedaan, dan kan het zijn dat je graag de alt en title attributen van je afbeeldingen dynamisch zou willen vullen.

Waarom dit belangrijk is voor je seo/google

Google kijkt ook naar deze attributen, en laat ze soms ook zien in de snippet in de zoekresultaten. Om nou geen “10393-happy-smiling-man” teksten in je zoekresultaten te krijgen, kan je de alt en title attributen eenvoudig aanpassen. De functie die de html als variabele teruggeeft (en niet direct naar de output echoot) ziet er dan zo uit:

echo get_the_post_thumbnail(get_the_ID(), "thumbnail", array( 'alt' => ' '.get_the_title().'', 'title' => ''.get_the_title().''));

Je hebt dan de html voor een afbeelding in de juiste afmetingen, met een alt en title tag die iets over de afbeelding zeggen.