Plugins Search Engine Optimization (Seo) Snelheids optimalisatie

AMP – Accelerated Mobile Pages for je WordPress website

Een nieuwe ontwikkeling op internet is AMP: Accelerated Mobile Pages. Een AMP pagina is een uitgeklede versie van je website, zonder alle scripting, styling en afbeeldingen. Hierdoor laadt de pagina ontzettend snel. Google heeft hierop flink ingezet, met als gevolg dat je website hoger scoort in Google op mobiele telefoons als je AMP ondersteunt.

Een heel eenvoudige manier om dit op je site in te zetten is een combinatie van twee plugins:

Installeer eerst de basis AMP plugin:

https://wordpress.org/plugins/amp/

Daarna voeg je de volgende plugin toe:

https://wordpress.org/plugins/accelerated-mobile-pages/

Configuratie

Nadat je deze tweede plugin hebt geinstalleerd kan je nog even de diverse instellingen nalopen, maar in principe werkt het out of the box.

Om een en ander te controleren, ga naar AMP, in het menu in de linkerkolom. Als je hierop klikt krijg je diverse opties. De belangrijkste:

• Design: bij AMP page builder & color settings ga je naar de customizer, waar je de kleuren etc kan instellen
  • Bij translation panel kan je diverse strings vertalen in het Nederlands.

Hiermee ben je eigenlijk al klaar. Google gaat nu automatisch je AMP pagina’s laden als Google dat zinvol acht. Op desktop computers blijft je gewone site zichtbaar. Als je de AMP pagina voorgeschoteld krijgt op je mobiel, en je klikt op een link, ga je alsnog naar je reguliere site, dus het betekent niet dat je gewone site niet responsive hoeft te zijn!

Na implementatie op mijn eigen website steeg mijn ranking voor mobiel binnen enkele weken met 10 plekken naar de eerste plek, waarmee voor mij het nut van deze plugin afdoende is aangetoond.